Portréfotózás

Számos oka lehet annak, ha portréfotózásra van szükséged:

Vállalkozóként a honlapodon és egyéb közösségi média felületeiden szükséged van profi fotókra.

Ha meg szeretnéd lepni a párodat pár portré képpel, úgy ahogy még sosem látott.

Közös és kreatív portréfotókat szeretnétek.

Olyan szakmai lapokban, blogokban publikálsz, ahol megjelenik a fotód is.

Új könyved kiadásához szükség van egy portréfotóra is rólad.

Társkereső adatlapodon a legjobb oldalad szeretnéd megmutatni.

Szükséged van egy profi fotóra az álláskereséshez.

Vagy egészen egyszerűen csak szeretnél magadról különleges és kreatív portré képeket, amelyek túlmutatnak a telefonnal készült egyszerűbb fényképeken.

Portré fotózás

Nem írom le az összes lehetőséget, hiszen számtalan esetben szüksége lehet az embernek profin elkészített és retusált portréfotókra.

Több sminkessel is szoktam együtt dolgozni, ha szeretnél igazán ütős és különleges portré képeket.

Budapest több műtermében jártam már, de a Fészek V.I.P Stúdiót szoktam ajánlani portréfotózásra. Természetesen igény szerint alkalmazkodom szabadtéri fotózásra is, hiszen a tavaszi és nyári hónapokban gyönyörű képek készülnek külső helyszíneken is.

A műtermi környezet azonban több szempontból is ideálisabb lehet, mivel változatos hátterek és a különböző kiegészítők fokozzák a portréfotók hangulatát, ugyanakkor a stúdióvilágításoknak köszönhetően nagyon izgalmas és egyedi hangulatot lehet kihozni a fények és árnyékok játékából.

A speciális állandófényű lámpák és stúdióvakuk nagy segítséget nyújtanak a különböző megvilágításokhoz, de a természetes fények használatát sem szorítom háttérben a portréfotózások során.

Portréfotózásról az én szemszögemből

Mindenki életében egyszer eljön az a pont, hogy szeretne önmagáról olyan fotókat, amelyek a legjobb énét tükrözik vissza. Ilyenkor kerül sor a megfelelő portréfotós kiválasztására és a portréfotózás időpontjának lefoglalására.

A portréfotózás egy igen népszerű fotótéma, hiszen az életben a legtöbbször erre van szükségünk.

Egy ember, egy arc ábrázolása és visszatükrözése különleges és megfelelően beállított körülmények között sokféleképpen történhet.

Férfi portré fotózás
Női portré fotózás
Péter János fotográfus

A portréfotózás során minden kis apró részletre különösen figyelni kell, hiszen fotósként sok mindent kifejezhetek a képekkel a modellről. A fotózás talán leglényegesebb pontja, hogy a fotót megtekintő személy érzékelje a kép lényegét: a modell arcát és amit közvetít. Ha a portréfotó képes átadni a megfelelő hangulatot és üzenet, akkor jó a portré és a fotózás sikeres volt.

Általánosan elfogadott szabály a portréfotózáshoz nincs, hiszen minden ember más és mindenki mást szeretne kifejezni fotóival. Minden fotózásnak más a célja, ezért a fontosabb alapelveket betartva, de modell egyedi igényeihez igazodva készítem el a portrékat.

Mindig arra törekszem, hogy egyedülálló beállításokkal hozzájáruljak a portréfotók egyéniségéhez.

A portréfotózással kapcsolatos legnagyobb tévhitek

1. „Nincs szükségem profi fotósra”

Egy igazán ütős portrét fotózni kihívás. A különböző beállítások, megvilágítások és eszközök mind-mind befolyásolják a portréfotót. Meg kell találni, hogy Neked mi áll a legjobban és hogyan érjük el a legtökéletesebb formációt számodra.

2. „Rólam nem lehet jó portréfotót készíteni”

Amennyiben nem voltál még olyan szakembernél, aki megfelelően ért a portréfotózáshoz, akkor valószínűleg ez lesz a benyomásod. Ha a megfelelő fotós kap Téged lencsevégre, akkor garantálom, hogy a végeredményen Te is meg fogsz lepődni.

3. „A drágább mindig jobb”

Ezt a teóriát mindig befektetés-megtérülés alapon kell átgondolni. A kérdés az, hogy Neked milyen minőségű portréfotókra van szükséged és mennyit ér ez meg számodra. Elképzelhető, hogy új fotóidnak köszönhetően fogod elnyered álmaid pozícióját.

Férfi portré fotózás

Miért válassz engem portréfotósodnak?

A portréfotózás során könnyen megtalálom veled a közös hangot.

Nem probléma, ha nem szereted, hogy fotóznak, rövid idő alatt fel tudom oldani a benned lévő feszültséget.

Nem a Te hibád, ha eddig nem készült rólad ütős portréfotó!

Kevesen tudnak lazán és őszintén mosolyogni a kamerába, főként amiatt, mert nem tudják milyen pózban kellene beállniuk, ami jól állna nekik. Portréfotósként kiemelt hangsúlyt fektetek arra, hogy segítsek Neked és megtaláljuk együtt a számodra legelőnyösebb beállításokat.

A portréfotózás alatt folyamatosan inspirállak Téged és vicces hangulatot teremtve kiváltom belőled a megnyerő mosolyodat. Ha úgy gondolod, hogy rólad nem készülhetnek igazán jó fotók, akkor gyere el hozzám egy portréfotózásra! Garantálom, hogy jó élmény lesz számodra!

Gyakori kérdések a portréfotózással kapcsolatban

Minden esetben az egyéni igényeknek megfelelően válasszuk ki a helyszínt. CV fotózáshoz egyértelműen stúdiót javaslok, de például a közösségi médiában való szerepléshez megfelelő lehet egy szabadtéri portréfotózás is.

Természetesen, hiszen több sminkessel is szoktam együtt dolgozni, akik tudnak Neked segíteni a fotózás során, hogy a lehető legjobb formában legyél.

Üzleti jellegű képekhez, mint például egy önéletrajzhoz formálisabb öltözéket javaslok, viszont más stílusú képekhez lazább viseletet ajánlok. Egyedi igényeidre szabva ebben is tudok segíteni, így egy alapos egyeztetés után ezt is megbeszéljük a portréfotózás előtt.

A kész képeket a fotózás után a lehető leghamarabb elküldöm online formában.

Természetesen igen, minden általam készített portréfotót részletesen retusálok, amíg nem tükrözi a megfelelő minőséget és hangulatot.

Csomagok

Vedd figyelembe, hogy a fotóstúdiók esetén minimum 1 óra a foglalási lehetőség.

Mini csomag

17.000 Ft + stúdió bérlési díj* + igény esetén sminkes**
 • fél óra fotózás
 • 5 db retusált kép
 • vidámság 😊

Normál csomag

30.000 Ft + stúdió bérlési díj* + igény esetén sminkes**
 • 1 óra fotózás
 • többszöri átöltözési lehetőség
 • 20 db általad választott retusált fotó az elkészült képekből
 • még több vidámság 😊

Bővített csomag

80.000 Ft + stúdió bérlési díj* + igény esetén sminkes**
 • 2 óra fotózás
 • többszöri átöltözés
 • több helyszín (kültéri fotózás esetén, vagy olyan fotóstúdióban, ahol erre lehetőség van)
 • az általad választott összes kép retusálása
 • határtalan vidámság 😊

*a stúdió bérleti díja változó. Amennyiben van választott stúdiód kérlek nézd meg a honlapján az árakat. Én a FÉSZEK V.I.P FOTÓ ÉS VIDEÓ STÚDIÓ-t szoktam ajánlani.

**mint írtam több sminkessel is szoktam együtt dolgozni, így az árak is változóak. Természetesen a fotózás előtt már letisztázunk mindent.